Brnout, utrujenost in glavoboli
Brnout, utrujenost in glavoboli

Pretirana delovno storilna naravnanost je eden izmed glavnih opisov današnje družbe in s tem nas, ljudi, ki to družbo ustvarjamo.

Postajamo roboti, v odspredju našega delovanja je um začinjen s paleto čustev. Skozi čas nam je uspelo pozabiti kdo smo, pozabili smo, kako se začutiti in povezati sami s seboj, povezati z našo človeško naravo, umiriti... Slej kot prej se vsaka baterija izprazni do konca. Potrebno jo je napolniti, in obstajajo čudovite tehnike, kako se spremeniti v baterijo, ki to zmore, se napolniti in regenerirati za uspešno reševanje problemov vsakdanjega življenja tako znotraj, kot zunaj nas.

“Postajamo roboti, v odspredju našega delovanja je um začinjen s paleto čustev”
zdrav in hranilen obrok

Če zavestno preidemo iz simpatičnega žičnega sistema (ki vpliva na povišan krvni tlak, pospešen srčni utrip, povečana živahnost, potenje, …) na parasimpatični živčni sistem (zniževanja srčnega tlaka, utripa in nasplošno umirjanje telesa), umirimo naše telo. Z opisanim, ustvarimo osnovne pogoje za notranjo sprostitev. Napetosti ter skrbi, ki se kažejo kot kronični psihosomatki glavoboli, fibromialgije, burnout …, počasi izgubljajo na moči. In šele takrat se lahko napolnimo z “novim zalogajem energetske opremljenosti”, da preidemo na pot večje sreče.

Pri tem so v veliko pomoč terapije in svetovanje na podlagi sodobnih medicinskih znanj in večnih tehnik joge:

Tehnike dihanja

Voden pogovor, svetovanje

Vaje za ozaveščanje

Globinsko vodeno sproščanje in ozaveščanje

Globinsko vodeno sproščanje

Dihalne tehnike

Gibalne vaje

Primeri gibalnih vaj

Prijavite se na prvi pogovor

Napišite, kakšna oblika vadbe vas zanima ali pa mi na kratko opišite težavo, ki vas pesti in odgovorila vam bom z nasvetom.
Zahvaljujem se vam za vaše sporočilo!
Odgovorila vam bom v najkrajšem času.
Nekaj je šlo narobe. Prosim poizkusite še enkrat.
Simbol sonca in prane
Life Recovering Prana
dr. med. Ksenija Haračić, s.p.
Ulica Slave Klavore 5, 2000 Maribor
zdravjacenter@gmail.com
041 367 528
© Life Recoverng Prana, Ksenija Haračić s.p., 2021.
Vse pravice pridržane.